Σκύλος και υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι: Keep it Cool

Σκύλος και υψηλές θερμοκρασίες… Τα κατοικίδιά μας και ειδικά ο σκύλος δεν αντέχει τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Σίγουρα δεν αγαπάει τον καυτό ήλιο όπως εμείς και δεν τον ενδιαφέρει να κάνει ηλιοθεραπεία. Αντιθέτως επιθυμεί να δροσίζεται όσο πιο συχνά μπορεί και να βρίσκει το θερινό καταφύγιό του σε μία σκιά.

Η αλλαγή του κλίματος τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε πραγματικά υψηλές θερμοκρασίες, ακόμη και σ’ εποχές που δεν το περιμένουμε. Όσο για το καλοκαίρι, προβλέπεται με πολλούς μίνι καύσωνες. Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτές τις ημέρες, ώστε να χαρίσουμε λίγη δροσιά στον σκύλο μας;

Πως θα δροσίσουμε τον σκύλο μας το καλοκαίρι

Αρχικά φροντίζουμε το μπολάκι του να είναι πάντα γεμάτο με φρέσκο, κρύο νεράκι. Ο σκύλος όταν ζεσταίνεται, καταναλώνει μέχρι και τριπλάσια από τη συνηθισμένη ποσότητα νερού. Ένα bonus tip είναι να δροσίζουμε το νερό του με μερικά παγάκια.

Σκύλος και υψηλές θερμοκρασίες… Η πισίνα για κατοικίδια (ή εναλλακτικά μία παιδική φουσκωτή πισίνα) δεν είναι μόδα, αλλά μία όαση δροσιάς για τον σκύλο το καλοκαίρι. Εκτός του ότι δε βαριέται στο σπίτι, γιατί έχει έναν ακόμη λόγο να παίξει, θέλει και το νεράκι του. Μπορεί στην αρχή να τον δείτε να διστάζει, αλλά μετά θα του αρέσει και δε θα βγαίνει από την πισίνα του.

Οι λιχουδιές είναι το αγαπημένο του. Γι’ αυτό μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε μερικές ακόμη ανάσες δροσιάς. Οι συνταγές για παγωτά και smoothies σκύλου είναι πλέον πολλές στο διαδίκτυο κι εσείς μπορείτε να βάλετε φαντασία και να διαλέξετε τα υλικά που αγαπάει περισσότερο (π.χ. αγγούρι, καρπούζι κτλ.).

Τέλος μία δροσερή πετσετούλα στην κοιλιά, θα την εκτιμούσε ιδιαίτερα!

Τελικά τα σκυλιά ιδρώνουν;

Μόνο μέσα από ένα εξαιρετικά μικρό μέρος του σώματός τους. Δε θα ήταν πολύ ωραία όμως αν μπορούσαμε με κάποιο τρόπο να εξατμίσουμε έστω κι αυτόν τον λίγο ιδρώτα, που τα ταλαιπωρεί;

Η ισοπροπυλική αλκοόλη (δηλαδή το οινόπνευμα) έχει πολύ χαμηλότερο σημείο βρασμού από το νερό κι έτσι εξατμίζεται γρήγορα. Αν υποψιάζεστε λοιπόν ότι το σκυλί σας χρειάζεται κάποια βοήθεια για τη μείωση της θερμοκρασίας του, τρίψτε τις πατούσες του ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με οινόπνευμα. Προσοχή όμως, δε θέλουμε να το παρακάνουμε γιατί η υπερβολή μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα.

Σκύλος και υψηλές θερμοκρασίες: Το κούρεμα βοηθάει;

Το παχύ τρίχωμα προστατεύει τον σκύλο από τα εγκαύματα. Οπότε το ιδανικό είναι όχι το ξύρισμα, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά το τακτικό ψαλίδισμα και καθημερινό βούρτσιμα για να ανακουφίζεται από τις περιττές, νεκρές τρίχες.

 

This website uses cookies to enhance your browsing experience. By browsing this website, you agree to the use of cookies.