Γάτα: Γιατί κάθεται στο laptop και το γραφείο μου;

Όσοι έχουν γάτα, γνωρίζουν καλά πως είναι ο αρχηγός του σπιτιού. Πρακτικά αυτό σημαίνει αρκετές φορές θα κάνει αυτό που θέλει, θα σκαρφαλώσει εκεί που της απαγορεύεται, θα κάνει ζημιές ή θα βρει τον τρόπο να τραβήξει την προσοχή σας όταν είστε προσηλωμένοι σε κάποια άλλη εργασία. Πόσες φορές λοιπόν η δική σας γάτα έχει κάτσει στο laptop και το γραφείο, την ώρα που δουλεύετε ή παρακολουθείτε κάτι με προσήλωση;

Τις πρώτες φορές που θα συμβεί στον ιδιοκτήτη μίας γάτας κάτι τέτοιο, θα χαμογελάσει. Τις επόμενες όμως- και ειδικά όταν έχει σημαντική εργασία να κάνει- θα αρχίσει να τον ενοχλεί. Πάμε όμως να δούμε το ίδιο θέμα από την πλευρά της γάτας.

Γιατί η γάτα κάθεται πάνω στον υπολογιστή μου: 3 πιθανοί λόγοι

  1. Έχει ανάγκη από λίγη ζέστη

Το laptop κι ο υπολογιστής γενικότερα βγάζουν ζέστη, χωρίς να καίνε. Έτσι το αγαπημένο σας κατοικίδιο θέλει να κουρνιάσει στη ζεστασιά, όπου νιώθει άνετα και μπορεί να ξεκουραστεί με τη θερμοκρασία που επιθυμεί.

  1. Θέλει να επικοινωνήσει μαζί σας

Μπορεί οι γάτες να θέλουν τον χώρο και τον χρόνο τους, αφού είναι πιο ανεξάρτητα κατοικίδια αλλά έχουν και τις στιγμές τους που νιώθουν την ανάγκη για επικοινωνία. Αν λοιπόν εσείς είστε αφιερωμένοι και συγκεντρωμένοι στον υπολογιστή για ώρες, κάτι πρέπει να κάνει η γάτα για να σας αποπροσανατολίσει κι ανεβαίνοντας στο laptop το πετυχαίνει!

  1. Πλήττει

Η γάτα χρειάζεται καθημερινή σωματική και πνευματική άσκηση. Όταν αυτή η ανάγκη της δεν ικανοποιείται επαρκώς, ενδέχεται να νιώσει ανία και να φερθεί παράξενα ή και ανάρμοστα. Όπου «ανάρμοστα» μπορεί να έχουμε μία επιθετική συμπεριφορά, κάποιες ζημιές στον χώρο ή να ανέβει στον υπολογιστή γνωρίζοντας πως είναι κάτι που σας ενοχλεί. Ουσιαστικά κρύβει την οθόνη, για να «πάρει αυτό που θέλει» ώστε να μη βαριέται.

Πως να μην ανεβαίνει η γάτα μου στο laptop

Τα πράγματα είναι απλά. Αρχικά πρέπει να βρείτε την αιτία, που το κάνει. Οπότε σε ποια από τις παραπάνω τρεις κατηγορίες πιστεύετε πως οφείλεται η επιμονή της γάτας σας να ανεβαίνει στον υπολογιστή;

Αν ο λόγος είναι η ζέστη, προσφέρετε περισσότερη θαλπωρή στο αγαπημένο σας κατοικίδιο με μία θερμοφόρα ή μία κουβερτούλα. Στη συνέχεια βεβαιωθείτε πως παίζετε αρκετά με τη γάτα σας μέσα στην ημέρα και πως επικοινωνείτε μαζί της. Το παιχνίδι την κάνει να μη βαριέται! Έτσι παίξτε μαζί της και προσφέρετε διαδραστικά παιχνίδια ώστε να περνάει καλά και μόνη της, όσο εσείς εργάζεστε.

Τέλος όταν η γάτα επιλέγει να κάθεται πάνω στο laptop, μη δείξετε ενόχληση ή εκνευρισμό. Απλά απομακρυνθείτε ήρεμα και καθίστε σ’ ένα άλλο σημείο του χώρου. Κι όταν φύγει από τον υπολογιστή, επιβραβεύστε τη με μία λαχταριστή λιχουδιά.

This website uses cookies to enhance your browsing experience. By browsing this website, you agree to the use of cookies.