Διακοπές με σκύλο και μωρό μαζί: Γίνεται;

Διακοπές με σκύλο και μωρό λοιπόν… Η απάντηση στο ερώτημα «διακοπές με σκύλο και μωρό μαζί;» είναι «ναι» υπό προϋποθέσεις. Θα ξεκινήσουμε την παραδοχή ότι τα ζώα συντροφιάς είναι πλέον μέλη της οικογένειας και πως κάθε χρόνο αυξάνεται τόσο το ποσοστό των οικογενειών που παίρνουν το αγαπημένο τους τετράποδο μαζί στις καλοκαιρινές διακοπές όσο και το αντίστοιχο ποσοστό των φιλόξενων σε σκύλους (γιατί είναι το μεγαλύτερο θέμα), περιοχών και καταλυμάτων στην Ελλάδα. Το μυστικό είναι στην καλή και κατάλληλη προετοιμασία και στη μετάβαση μέχρι την πρώτη φορά που θα το πάρετε απόφαση να το δοκιμάσετε. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζει, αλλά χρειάζεται θέληση, υπομονή και όπως είπαμε, την κατάλληλη προετοιμασία.

Διακοπές με σκύλο και μωρό μαζί: Ποιες είναι οι κατάλληλες προϋποθέσεις

  1. Ο σκύλος να τα πηγαίνει καλά με το μωρό και να έχει εξοικειωθεί το ένα με το άλλο.
  2. Ο σκύλος να είναι φροντισμένος, υγιής και φυσικά να έχει κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια (εξάλλου κατά τις μετακινήσεις κατοικιδίων πρέπει να έχουμε πάντα μαζί το βιβλιάριο υγείας τους).
  3. Να επιλέξουμε ένα μέρος φιλόξενο και για τους δύο.
  4. Ο σκύλος να είναι εκπαιδευμένος και να μας ακούει, για να αποφύγουμε τις πρακτικές δυσκολίες.
  5. Να έχουμε μαζί τον απαραίτητο εξοπλισμό και των δύο. Δεν πάμε διακοπές με σκύλο, χωρίς το κρεβατάκι του, τα δοχεία φαγητού και ένα σκεύος για να πίνει τακτικά νερό όπου κι αν βρισκόμαστε. Μην ξεχάσετε ακόμη τη ζώνη αυτοκινήτου σκύλου.
  6. Να έχουν μοιραστεί οι δουλειές και η φροντίδα μωρού και σκύλου μεταξύ των δύο ενηλίκων, που θα τα συνοδεύσουν.
  7. Να μην καθόμαστε τις ώρες 11. 00- 16. 00 στον ήλιο, αφού δεν ενδείκνυται ούτε για το μωρό ούτε για τον σκύλο.
  8. Να έχουμε βρει ένα σύστημα, ώστε να μην αναπνέει το μωρό όλη την τρίχα του σκύλου κατά τη μεταφορά προς τον προορισμό των διακοπών μας. Ο ένας τρόπος είναι το κούρεμα του τετράποδου ή το γνωστό πλέον, trimming και ο άλλος το να κάτσει ο σκύλος στη θέση του συνοδηγού (δεμένος με την ειδική ζώνη σκύλου κι ιδανικά με απενεργοποιημένο αερόσακο) κι όχι πίσω με το μωρό.

 

Υπενθυμίζουμε, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, ότι το TaxiPet αναλαμβάνει τη μεταφορές κατοικιδίων από και προς το αεροδρόμιο, από και προς το λιμάνι, από και προς την πανσιόν ζώων σε περίπτωση που αποφασίσετε να αφήσετε τον σκυλάκο σας σ’ ένα εξίσου φιλόξενο και γνώριμο για εκείνον, μέρος. Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε σε ό,τι κι αν επιλέξετε! 

Φιλόξενα μέρη στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές με τα ζώα συντροφιάς

Τα μέρη και καταλύματα που φιλοξενούν με χαρά τα ζώα συντροφιάς, χωρίς να κοιτούν τη ράτσα ή τα κιλά τους όπως γίνεται συνήθως, ολοένα κι αυξάνονται. Ως πιο φιλόξενες περιοχές στην Ελλάδα έχει καταγραφεί από τους ίδιους τους «σκυλογονείς» η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα, η Σύρος (στην οποία θα συναντήσετε σε κάθε μαγαζί κι ένα κουτάκι για βοήθεια στα αδέσποτα), η Σέριφος, η Σκύρος, η Αλόννησος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Κίμωλος, η Ιθάκη, τα Κύθηρα και πιο κοντά στην Αττική, η Αίγινα και το Αγκίστρι.

Τώρα αν ο τετράποδος φίλος δεν πολυαντέχει το πλοίο (είτε γιατί ζαλίζεται είτε γιατί στρεσάρεται στο κλουβί μεταφοράς του)  για να απολαύσετε τις καλοκαιρινές διακοπές με σκύλο, υπάρχουν και οι επιλογές του Πηλίου, της Εύβοιας, της Λευκάδας και φυσικά η Πελοπόννησος (Μάνη, Κυπαρισσία, Γιάλοβα κ.ά.). Προς αυτά τα μέρη μπορείτε να κινηθείτε με το δικό σας όχημα, το οποίο είναι πρώτον πιο γνώριμο στο κατοικίδιό σας και δεύτερον δίνει τη δυνατότητα των πιο συχνών στάσεων.

Σε κάθε περίπτωση και κάθε επιλογή για τις καλοκαιρινές διακοπές σας με την ευρύτερη οικογένεια, η ομάδα μας είναι εδώ για να σας το κάνει πιο εύκολο, πιο ευχάριστο και όπως ακριβώς το έχετε ονειρευτεί! Γιατί η ζωή με καλή παρέα είναι πάντα πιο ενδιαφέρουσα και πιο ωραία…

This website uses cookies to enhance your browsing experience. By browsing this website, you agree to the use of cookies.