Σκύλος και αγκαλιές: Γιατί ο σκύλος μου δε θέλει αγκαλιές

giati-o-skylos-mou-de-thelei-agkalies

Ο σκύλος είναι πλέον ένα εξανθρωπισμένο ζώο, το οποίο ο άνθρωπος φροντίζει, εκπαιδεύει, κάνει παρέα μαζί του και κυρίως ζει μαζί του. Υπάρχουν όμως και κάποια σημεία τα οποία δεν επιθυμεί ακόμη να μας τα δώσει, κυρίως βάσει ενστίκτου, κυρίως γιατί παραμένει σκύλος όσο κι αν μας αγαπάει. Αλήθεια ο σκύλος μου γιατί δε θέλει αγκαλιές;

Σκύλος και αγκαλιές: Γιατί και πότε τις θέλουν

Σκύλος και αγκαλιές… Τα περισσότερα σκυλιά αισθάνονται πως περιορίζονται όταν τα αγκαλιάζουμε, πως εγκλωβίζονται και δεν έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν ελεύθερα. Ας πούμε πως είναι σαν τους ανθρώπους, που επιθυμούμε να έχουμε τον προσωπικό χώρο και την ελευθερία μας μέσα σε μία σχέση.

Ο πρώτος λόγος που μπορεί ένας σκύλος να μη θέλει αγκαλιές, είναι γιατί απλά δεν του αρέσουν. Επομένως δε μας το επιτρέπει να το κάνουμε. Αυτή την αντίδραση του τετράποδου φίλου μας πρέπει να τη σεβαστούμε, για να μην του προκαλέσουμε άγχος, στρες και για να μην του χαλάσουμε την καλή διάθεση.

Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο ο σκύλος να μη θέλει αγκαλιές από όλους. Τι σημαίνει αυτό; Μπορεί να δέχεται την αγκαλιά από συγκεκριμένους μόνο ανθρώπους, κυρίως από τους ανθρώπους του, δηλαδή από την οικογένειά του. Σε αυτή την περίπτωση λειτουργεί επιλεκτικά, γιατί δεν αισθάνεται το ίδιο άνετα με όλους ή γιατί έχει ένστικτο απέναντι σε κάποιους που του λέει να μην πλησιάσει τόσο κοντά.

Σκύλος και αγκαλιές: Οι συνήθεις περιπτώσεις που ένας σκύλος δέχεται τις αγκαλιές, είναι όταν:

  1. Θέλει να νιώσει την ασφάλεια ενώ κοιμάται.
  2. Έχει χαλαρώσει μετά από παιχνίδι μαζί σας.
  3. Δεν αισθάνεται καλά, είτε σωματικά είτε ψυχικά, και φοβάται.
  4. Είναι έτοιμος να σας κάνει το χατήρι για αγκαλιές, ακόμη κι αν ο ίδιος δεν το θέλει.
  5. Του έχετε λείψει.
  6. Επιθυμεί κάτι από εσάς και σας κάνει απλά τη χάρη!
This website uses cookies to enhance your browsing experience. By browsing this website, you agree to the use of cookies.