Μαζί τους δεν είναι καραντίνα: Μένουμε σπίτι με τα κατοικίδιά μας

Καραντίνα με τα pets μας… Οι ευχές του σκύλου και της γάτας σου έγιναν πραγματικότητα! Ζήτησαν να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί και συνέβη. Ζήτησαν πιο πολλές αγκαλιές και τις έδωσες. Ζήτησαν μερικές παραπάνω λιχουδιές και τώρα του τις προσφέρεις απλόχερα.

Αλήθεια αν δεν είχες το αγαπημένο σου κατοικίδιο όσο μένεις σπίτι, πιστεύεις ότι η ψυχολογία σου κατά την περίοδο της πανδημίας θα ήταν η ίδια; Θα άντεχες όλο αυτό που συμβαίνει, χωρίς πολλά νεύρα και με καλή διάθεση; Με ποιον θα έκανες τη μετακίνηση 6 και ποιος θα σε αποφόρτιζε από το στρες που προκαλεί η όλη κατάσταση με τον κορονοϊό;

Με γάτα στην καραντίνα

Εντάξει, ας παραδεχτούμε, ότι η γάτα σου πιθανότητα να μη σε ήθελε και τόσες ώρες στο σπίτι. Βλέπεις, έχει μάθει να λειτουργεί ανεξάρτητα, να απολαμβάνει την ησυχία της ακόμη και με εσένα εκτός σπιτιού. Περνάει καλά και μόνη της, δε χρειάζεται βόλτες, τρώει όποτε θέλει και γενικά δε σ’ έχει και τόση ανάγκη όσο νομίζεις.

Και οι γάτες έχουν ψυχή! Μπορεί να μην “αντέχουν” τόσο ζούληγμα και ατελείωτα χάδια, αλλά τους αρέσει να αράζετε μαζί στον καναπέ, να υπάρχετε στον χώρο μαζί της και να κάνετε λίγες και απαλές αγκαλιές που και που μέσα στην ημέρα. Ως εκεί όμως, ε;

Ο σκύλος σου δεν το πιστεύει!

Εδώ τα πράγματα αλλάζουν. Ο σκύλος σου έχει γουρλώσει τα μάτια και δεν πιστεύει αυτό που του συμβαίνει. Όπως δε θα πιστεύει και πως θα αλλάξει η καθημερινότητά του ξανά, μόλις εσύ πας γραφείο. Εδώ ένα σούπερ μάρκετ πας χωρίς εκείνον, δηλαδή μετακίνηση 2, και βάζει τα κλάματα με τα γνωστά puppy eyes.

Πες μου πόσο αισθάνεσαι την αγάπη, αφοσίωση και ηρεμία του τώρα που σ’ έχει όλη μέρα στο σπίτι και κάνετε αγκαλιές και παιχνίδια; Είναι τρελά ερωτευμένος μαζί σου και νιώθει πως η σχέση σας ανανεώθηκε για τα καλά. Ξέρει ότι θα πάει πιο πολλές βόλτες, μετακίνηση 6, και πως θα του δώσεις σημασία γιατί έχεις χρόνο για εκείνον/ εκείνη και γιατί κατανοεί πως τον έχεις πραγματικά ανάγκη στα δύσκολα. Κι αυτός είναι εκεί για εσένα. Κοίτα να είσαι κι εσύ για τον σκύλο σου εκεί, μετά από την πανδημία και την καραντίνα.

Bonus tip: Μην ξεχάσεις την αγάπη που σου δείχνουν αυτή την περίοδο, στις πρώτες, επιτρεπόμενες εξορμήσεις από το σπίτι.

This website uses cookies to enhance your browsing experience. By browsing this website, you agree to the use of cookies.