Τα ζώα κάνουν έρωτα και όχι πόλεμο

Πολλά είναι τα άρθρα που έχουν γραφτεί για το κατά πόσο τα ζώα δένονται με τα μικρά τους ή με άλλα ζώα. Το περίεργο είναι ότι οι άνθρωποι, που λαμβάνουμε τόση αγάπη από το σκύλο ή τη γάτα μας (και όχι μόνο), απορούμε για το αν τα ζώα είναι όντα με συναισθήματα.

Και επισήμως… είναι!

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, η ορμόνη οξυτοκίνη που ευθύνεται για τους ισχυρούς ερωτικούς δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων, είναι εξίσου σημαντική και για τις σχέσεις των ζώων. Για παράδειγμα το ήξερες ότι ο αρουραίος των πεδιάδων δημιουργεί μία ερωτική σχέση που διατηρεί μόνιμα για όλη του τη ζωή;

Η οξυτοκίνη λοιπόν στον εγκέφαλο μέσω των υποδοχέων της επιτρέπει τη σύναψη μόνιμων δεσμών μεταξύ αρσενικών και θηλυκών ζώων.

Η ίδια ορμόνη είναι που παράγεται όταν ένας σκύλος λαμβάνει την αγάπη του ιδιοκτήτη του. Αυτό που λέμε «ο σκύλος σου νιώθει, όπως εσύ όταν είσαι ερωτευμένος»; Αυτό ακριβώς!

Η ντοπαμίνη της «επιθυμίας» στα ζώα

Άλλη ορμόνη που εκκρίνεται στα ζώα και ευθύνεται για τον έρωτά τους είναι η ντοπαμίνη «επιθυμίας». Κάποιοι χοίροι μένουν μαζί χάρη στη συγκεκριμένη ορμόνη, που τους κάνει πιο δεκτικούς και συντροφικούς.

Τα ζώα λοιπόν παρουσιάζουν αποδεδειγμένα εξαιρετικές ενδείξεις θλίψης, συμπόνοιας, ενσυναίσθησης και αγάπης.

Τα συναισθήματά τους τα προσφέρουν απλόχερα τόσο στους ανθρώπινους συντρόφους όσο και σε άλλα ζώα με τα οποία συνδέονται.

Η πρόταση γάμου που κάνει ένας πιγκουίνος

Το άρθρο μας θέλουμε να κλείσει μ’ ένα χαμόγελο και πολύ έρωτα… Έτσι σκεφτήκαμε να καταγράψουμε την ιδιαίτερη πρόταση γάμου που κάνει ένας αρσενικός πιγκουίνος Gentoo ή για να το πούμε πιο σωστά ένας ερωτευμένος αρσενικός πιγκουίνος Gentoo.

Ψάχνει την πιο όμορφη παραλία, με το πιο γυαλιστερό βότσαλο για να χαρίσει το μεγαλείο της φύσης στην αγαπημένη του. Όταν λοιπόν ανακαλύψει εκείνο το «μοναδικό» σημείο του κόσμου, στέκεται μπροστά στη θηλυκιά του και κάπως έτσι ολοκληρώνεται η διαδικασία μίας πρότασης γάμου. Εάν η αγαπημένη του πάει το βότσαλο στη φωλιά της, τότε λέει «yes I do».

Αν όχι, ίσως ο πιγκουίνος της πραγματικής ιστορίας μας- και σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που δίνουμε στο άρθρο μας- να στενοχωρηθεί μέχρι να βρει την αληθινή αγάπη.

This website uses cookies to enhance your browsing experience. By browsing this website, you agree to the use of cookies.