3+ 1 ζώα που είναι τα κατάλληλα για κατοικίδιο

Όταν νιώσεις την ανάγκη να προσφέρεις, αλλά και να λάβεις, την αγάπη προς ή από ένα κατοικίδιο, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτείς τα εξής:

  1. Πόσο χρόνο έχεις να τους αφιερώσεις;
  2. Τι ζώο επιτρέπει ο χώρος, όπου μένεις;
  3. Ποια είναι η οικονομική κατάστασή σου, ώστε να του προσφέρεις εκτός από αγάπη την πρακτική φροντίδα που απαιτείται;
  4. Πόσο διατεθειμένος/- η είσαι, προκειμένου να αλλάξεις την καθημερινότητά σου (και τις διακοπές σου, θα προσθέσουμε εμείς);
  5. Ποια ζώα συστήνονται για όλα τα μέλη της οικογένειας, δηλαδή και για τα παιδιά;

Εκτός από τις χαδιάρες γάτες και τους πιστούς σκύλους, που είναι ανεξάρτητα και συντροφικά ζώα αντίστοιχα, υπάρχουν πολλές επιλογές για εσένα που θέλεις να εντάξεις στη ζωή σου ένα κατοικίδιο. Ιδανικές επιλογές για έναν σύγχρονο άνθρωπο, που ζει στην πόλη ή σ’ ένα μικρό σπίτι κι έχει φορτωμένο πρόγραμμα, είναι τα μικρά κατοικίδια ζώα. Τα τελευταία αποτελούν άριστη επιλογή και για τα πολύ μικρά παιδιά, έως πέντε ή έξι ετών.

 

  1. Χάμστερ ή μικρά, ινδικά χοιρίδια: Εύκολα στη φροντίδα, εκπαιδεύονται για να χρησιμοποιούν άμμο και παρόλο που έχουν ελαφρώς διαφορετικές ανάγκες μεταξύ τους, μοιάζουν στη φροντίδα. Προτιμήστε ένα συριακό χοιρίδιο, που είναι πιο διαχειρίσιμα σε σχέση με άλλες φυλές. Ζουν τρία (χάμστερ) έως επτά έτη (ινδικά χοιρίδια) και δένονται με την οικογένειά τους.
  2. Κουνέλια: Χρειάζονται επίβλεψη από ενήλικα και είναι κατάλληλα για τα μικρά παιδιά, αφού δεν είναι επιθετικά. Μπορούν να εκπαιδευτούν, για να χρησιμοποιούν την άμμο τους και ζουν περίπου οκτώ με δώδεκα χρόνια. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή η διατροφή τους.

  1. Τσιντσιλά: Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ζουν αρκετά χρόνια, μπορεί και α δεκαπέντε! Καθαρίζονται μ’ ένα ειδικό λουτρό σκόνης, μόνο γι’ αυτά και χρειάζονται μπάνιο δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Χρειάζονται πολυεπίπεδο κλουβάκι, γιατί είναι εξαιρετικά παιχνιδιάρικα. Σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά τους είναι καλή, αλλά είναι ζώα που δε χαρακτηρίζονται ως χαδιάρικα.
  2. Σκαντζόχοιροι: Εξαιρετικά φιλικά ζώα, που ζουν πέντε με επτά χρόνια. Είναι παμφάγα, αλλά θέλει προσοχή η διατροφή τους καθώς είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα ζώα σε ό,τι αφορά στην υγεία τους. Συστήνονται και για παιδιά, εξηγώντας τους γιατί δε μπορούν να το πιάσουν από πάνω και μόνο από κάτω με φροντίδα κι αγάπη.

Πριν αποφασίσεις πιο ζωάκι θα ήθελες να έχεις ως κατοικίδιο, απάντησε στον εαυτό σου τις παραπάνω ερωτήσεις ώστε να έχεις μία ευχάριστη ζωή μαζί με το pet που θα επιλέξεις!

This website uses cookies to enhance your browsing experience. By browsing this website, you agree to the use of cookies.