Μεταφορά κατοικιδίων ασυνόδευτα: Με τους επαγγελματίες είναι πάντα καλύτερα

Όταν ακούμε τη φράση «μεταφορά κατοικιδίων ασυνόδευτα», το μυαλό μας πηγαίνει κυρίως σε ταξίδι με αεροσκάφος ή πλοίο κι αυτό γιατί εκεί υπάρχουν ειδικοί κανόνες. Για παράδειγμα η μεταφορά ζώων στον χώρο αποθήκευσης του αεροσκάφους, εάν το χρονικό διάστημα μεταξύ των πτήσεων ανταπόκρισης υπερβαίνει τις τρεις ώρες δεν επιτρέπεται, το κατοικίδιο που θα μπει σε αεροπλάνο πρέπει να είναι τουλάχιστον δώδεκα εβδομάδων, οι επιβάτες με βρέφη δεν επιτρέπεται να μεταφέρουν κατοικίδιο στην καμπίνα του αεροσκάφους, ενώ επιβάτες με ειδικές ανάγκες, έγκυες γυναίκες κι ασυνόδευτα παιδιά επιτρέπεται να μεταφέρουν το κατοικίδιό τους στην καμπίνα του αεροσκάφους κ.ά.

Στην πραγματικότητα όμως, η μεταφορά κατοικιδίων είναι κάτι που συμβαίνει και σε πιο απλά ταξίδια ή και στην καθημερινότητά μας. Άρα αργά ή γρήγορα μάς αφορά όλους όσους έχουμε κατοικίδια! Ασυνόδευτο μπορεί να είναι ένα κατοικίδιο που χρειάζεται να πάει σε μία κτηνιατρική κλινική ή να μεταφερθεί προς υιοθεσία σ’ ένα άλλο μέρος εντός ή εκτός Ελλάδος. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανόνες εισόδου ενός κατοικιδίου. Σε κάθε περίπτωση όμως τα ασυνόδευτα κατοικίδια θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα, λαμβάνοντας υπόψη τις εξατομικευμένες ανάγκες τόσο του ιδιοκτήτη τους όσο, κυρίως, των ίδιων των τετράποδων φίλων μας.

Μεταφορά ασυνόδευτου κατοικιδίου: Τι πρέπει να γνωρίζουμε

 • Το μέγεθος, την ηλικία και κάθε προσωπικό χαρακτηριστικό του κατοικιδίου
 • Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του (βιβλιάριο υγείας)
 • Την προηγούμενη συμπεριφορά του, εφόσον υπάρχει, σε αυτοκίνητο
 • Που πηγαίνει, τι ώρα και που θα γίνει η παράδοσή του
 • Ποιος θα παραλάβει το ασυνόδευτο κατοικίδιο
 • Ποιον ενημερώνουμε για την πορεία της μεταφοράς
 • Πόσο συχνά χρειάζεται να κάνουμε στάσεις
 • Τον χαρακτήρα του ζώου (π.χ. αν φοβάται άλλα ζώα, αν είναι επιθετικό ή στρεσάρεται πιο εύκολα κ.ά.)

Για εμάς κάθε περίπτωση μεταφοράς κατοικιδίου είναι ξεχωριστή κι έτσι μας αρέσει να την αντιμετωπίζουμε, με αγάπη κι επαγγελματισμό.

Μεταφορά κατοικιδίων: Γιατί είναι καλύτερα με επαγγελματίες

Τα κατοικίδια πρέπει να μεταφέρονται με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα, που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για τη μεταφορά τους. Στη συνέχεια πρέπει να επιβλέπονται και να φροντίζονται καθόλη τη διάρκεια της μετακίνησης, από έμπειρους επαγγελματίες με εξειδίκευση και γνώση. Έτσι νιώθουν κι εκείνα περισσότερο ασφαλή, αλλά και οι άνθρωποι που εμπιστεύονται το τετράποδο μέλος της οικογένειάς τους. Επιπρόσθετα, ένας επαγγελματίας με εμπειρία και γνώση μπορεί να αντιληφθεί την κατάσταση του ζώου και να του προσφέρει ό,τι έχει ανάγκη τη δεδομένη στιγμή. Έτσι κάνει το ταξίδι του ή έστω την απλή μεταφορά του εντός πόλης, ευχάριστη κι άνετη!

Good to know: Τι σημαίνει «ειδικά διαμορφωμένο όχημα»;

 • Διαθέτει εννέα χώρους μεταφοράς, σε κατασκευή INOX με  ειδικό ξύλινο πάτωμα το οποίο είναι επιστρωμένο με αντιμικροβιακό, αντιμυκητισιακό και αντιολισθητικό φίλτρο.
 • Κάθε χώρος μεταφοράς έχει τη δική του ξεχωριστή κλειδαριά ασφαλείας.
 • Οι χώροι μεταφοράς μας είναι άνετοι, αφού έχουν σχεδιαστεί στις απαιτούμενες διαστάσεις για κάθε μέγεθος ζώο με τη μεγαλύτερη να φτάνει τα 1,40cm * 1,40cm * 90 cm πλάτος.
 • Όταν λέμε ότι προσφέρουμε ένα «ζεστό» χώρο μεταφοράς, εννοούμε και με το απαραίτητο κλίμα για το ζώο. Το όχημα διαθέτει αεραγωγούς, δύο προηγμένα συστήματα εξαερισμού και θέρμανση air condition. Περιλαμβάνεται ενσωματωμένος θερμοστάτης στην καμπίνα του οδηγού για τον πλήρη έλεγχο της θερμοκρασίας.
 • Το όχημα είναι εφοδιασμένο με εργονομικό σύστημα πλύσης, ενώ διαθέτει μελετημένο σύστημα αποστράγγισης για την άριστη καθαριότητά του.
 • Οι χώροι μεταφοράς είναι μονωμένοι με μη εύφλεκτο και θερμομονωτικό υλικό.
 • Υπάρχει κάμερα για τη συνεχή και ασφαλή παρακολούθηση.
 • Διαθέτει διαχωριστικά INOX ανάμεσα στους χώρους φιλοξενίας διασφαλίζοντας την ήρεμη και stress- free μεταφορά των ζώων.
 • Υπάρχει ειδικός φωτισμός με λάμπες φθορίου, που χαλαρώνει τα ζώα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Επικοινωνήστε με την έμπειρη ομάδα μας για Μεταφορές κατοικιδίων από / προς Ελλάδα, Κεντρική Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και για Μεταφορές κατοικιδίων εντός Ελλάδος.

 

 

This website uses cookies to enhance your browsing experience. By browsing this website, you agree to the use of cookies.